Tuesday, October 31, 2006

Φαγητό για Σαδιστές

Ένα βαρβαρικό έθιμο

Το Foie gras (κυριολεκτικά "παχύ συκώτι") είναι το άρρωστο συκώτι μιας χήνας ή μιας πάπιας που ταΐζεται με την βία αρκετές φορές ημερησίως με τη βοήθεια ενός μεταλλικού σωλήνα μήκους 20 με 30 εκατοστών, που ωθείτε μέσα από το λαιμό του μέχρις ότου φθάσει στο στομάχι. Για να αναγκάσει το σώμα του να παραγάγει foie gras, το πουλί πρέπει να καταναλώσει ένα τεράστιο ποσό καλαμποκιού σε μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό οδηγεί το συκώτι του να γίνεται σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερο από το κανονικό μέγεθός του, και το πουλί αναπτύσσει μια ασθένεια, ηπατική στεάτωση.

Εάν το πουλί αντιστέκεται όταν ο σωλήνας είναι τοποθετημένος μέσα στο λαιμό του, ή εάν ο οισοφάγος του κάνει σπασμούς στην προσπάθεια να κάνει εμετό, διατρέχει τον κίνδυνο της ασφυξίας και μοιραίας διάτρησης του λαιμού.

Η εισαγωγή του σωλήνα προκαλεί οδυνηρά τραύματα που μολύνονται από μικρόβια. Η μη ισορροπημένη και εξαναγκαστική υπερσίτιση συχνά προκαλεί συχνά μοιραίες ασθένειες του πεπτικού συστήματος.


Αμέσως μετά από κάθε εξαναγκασμένη σίτιση, τ
ο πουλί πάσχει από άπνοια και διάρροια. Η διόγκωση του συκωτιού δημιουργεί προβλήματα στην αναπνοή, και η όλη μετακίνηση του είναι επίπονη.

Εάν αυτή η διαδικασία συνεχιστεί, προκαλεί το θάνατο των ζώων. Σφάζονται, όμως, προτού να πεθάνουν από τις συνέπειές της υπερσίτισης. Εντούτοις, τα πιό αδύναμα ζώα πεθαίνουν μόλις φθάνουν στο δωμάτιο σφαγής, ενώ πολλά δεν αντέχουν ούτε τόσο πολύ. Το ποσοστό θνησιμότητας στις πάπιες είναι δέκα έως είκοσι φορές μεγαλύτερο από το συνηθισμένο κατά τη διάρκεια της περιόδου υπερσίτισης.


Συγκεντρωμένο βάσανο

Η σύμφυτη βία της παραγωγής gras foie θα δικαιολογούσε από μόνη της την κατάργησή της παραγωγής. Εντούτοις, για τα περισσότερα από αυτά τα ζώα η δοκιμασία τους δεν περιορίζεται στη βιαιότητα της υπερσίτισης. Σε πολλά ακρωτηριάζεται μέρους του ράμφους τους, χωρίς αναισθητικό, με πένσα ή με ψαλίδι.

Είναι φυσικό για τις πάπιες να περνούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους στο νερό. Σε αυτά τα "αγροκτήματα", όμως, πολλά πουλιά κρατιούνται σε υπόστεγα, κατόπιν σε κλουβιά όπου τα πόδια τους τραυματίζονται από το συρμάτινο πάτωμα. Τα κλουβιά είναι τόσο μικρά που τα πουλιά δεν μπορούν ακόμη και να γυρίσουν γύρω - γύρω, πολύ λιγότερο να σταθούν όρθια ή να φτερουγίσουν. Πολλά από εκείνα που επιζούν μέχρι τη σφαγή σπάζουν τα κόκαλα τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, και μετά με το να τα κρεμάνε ανάποδα πριν από την σφαγή τους. Οι θηλυκές πάπιες συνήθως θανατώνονται αμέσως μετά την εκκόλαψη, επειδή το συκώτι τους έχει περισσότερες φλέβες από εκείνο των αρσενικών.

Ευχαρίστηση για μερικούς, βασανιστήρια για άλλους

Πώς μπορεί η απλή ευχαρίστηση της κατανάλωσης του συκωτιού του να δικαιολογήσει την επιβολή μιας τέτοιας φρικτής ζωής σε μια ύπαρξη που, ακριβώς όπως και εμείς, αισθάνεται τον πόνο και τον κίνδυνο; Ακριβώς επειδή ανήκει σε ένα άλλο είδος, αυτό μας δίνει το δικαίωμα να μένουμε κουφοί στο βάσανό του, και σιωπηλοί μπροστά σε αυτήν την ανήθικη σκλαβιά;

Υπάρχουν νόμοι για να προστατεύσουν τα ζώα από τα βασανιστήρια και τη σκληρότητα. Αυτοί οι νόμοι σκόπιμα αγνοούνται στην περίπτωση των 30 εκατομμυρίων ζώων που χρησιμοποιούνται κάθε έτος για την παραγωγή foie gras, κυρίως στη Γαλλία. Μας είπαν ότι το "αναγκαίο βάσανο" είναι αποδεκτό. Εντούτοις, η κατανάλωση αυτού του προϊόντος είναι συνολικά μη αναγκαία. Κανένας, ακόμη και εκείνοι που κερδίζουν από αυτό το εμπόριο, δεν θα τολμούσε να δηλώσει το αντίθετο.

Η τιμή του κιλού του foie gras συνεχίζει να πέφτει για τον καταναλωτή, ενώ τα ζώα, τα οποία υποφέρουν, πληρώνουν πολύ ακριβά.


Η Γαλλία πληρώνει επίσης ακριβά για τα foie gras, καθώς εμφανίζεται ως αντιδραστικό έθνος έναντι σε εκείνες τις χώρες που έχουν απαγορεύσει την παραγωγή του. Πώς μπορείτε να πείτε ότι μια βαρβαρική συνήθεια, που συνίσταται στο να κολλήσει μια χοάνη ή μια πνευματική αντλία μέσα στο λαιμό ενός εγκλωβισμένου ζώου, είναι μια παράδοση υψηλού πολιτισμού;

Απαγόρευση του foie gras: προς μια ηθική στην παραγωγή τροφίμων

Σαν πολίτες μιας εκπολιτισμένης χώρας, αναγνωρίζοντας ότι η παραγωγή foie gras είναι βασισμένη σε μια συνολική αδιαφορία για τα συμφέροντα του ζώου που χρησιμοποιείται για να το παραγάγει:

* Ζητάμε εκείνοι που υπερσιτίζουν με την βία χήνες και πάπιες να σταματήσουν αυτήν την καταχρηστική πρακτική. Το γεγονός ότι δεν σκοπεύουν να είναι σκληροί με αυτά τα ζώα δεν μειώνει το βάσανο που τους προκαλούν.

* Ζητάμε εκείνοι που ωφελούνται από τα foie gras, χωρίς οποιαδήποτε ηθική θεώρηση, για να σταματήσουν την συμμετοχή τους σε αυτήν την άρρωστη επιχείρηση.

* Ζητάμε από τις επιστημονικές και κτηνιατρικές αρχές που έχουν σχέση πραγματικά με τη ευημερία των ζώων να έχουν το θάρρος, παρά την πολιτική και οικονομική πίεση, να καταγγείλουν τις μεθόδους παραγωγής foie gras για αυτό που είναι.

* Ζητάμε από τους δικαστές μας να θυμηθούνε ότι υπάρχουν νόμοι που περιορίζουν το βάσανο που μπορεί να επιβληθεί σε μια ζωντανή ύπαρξη, που κάνει συνεπώς την παραγωγή foie gras παράνομη.

* Ζητάμε από τους πολιτικούς μας να νομοθετήσουν έτσι ώστε να εξαφανιστεί αυτή η μεσαιωνική πρακτική από την Ευρώπη για πάντα. Σαν καταναλωτές που είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την ηθική στα πιάτα των γευμάτων μας, αρνούμαστε να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε αυτά τα άρρωστα συκώτια των βασανισμένων ζώων.

Σημείωση 1: το κείμενο αποτελεί δική μου μετάφραση του "Mανιφέστου για την κατάργηση του Foie Gras". Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το προσυπογράψει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης...

Σημείωση 2: Η ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέει: "No animal shall be provided with food or liquid in a manner (...) which may cause unnecessary suffering or injury." [Council Directive 98/58/EC of 20 July 1998]

Σημείωση 3: Δυστυχώς, χωρίς να ξέρω όλα αυτά, δοκίμασα foie gras στο Παρίσι, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου...

Σημείωση 4: Δεν είμαι χορτοφάγος, ούτε σκοπεύω να γίνω. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ταλαιπωρούμε τα ζώα...

Σημείωση 5: Από σήμερα το κυβερνοημερολόγιο μου αποκτάει ένα ακόμα banner, αυτό για την κατάργηση του Foie gras:



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!!

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα: http://www.oikeuttaelaimille.net/galleria/foiegras

Ιστοσελίδες με πληροφορίες:
Wikipedia - Foies Gras
Stop Gavage
No Foie Gras Org

Monday, October 30, 2006

Κάντε έναν blogger να χεστεί από τον φόβο του...

Θέλετε να τορμοκρατήσετε έναν φίλο σας blogger για να κάνετε πλάκα; Σας σχολίασε άδικα και θέλετε να τον εκδικηθήτε; Δεν είναι και δύσκολο σήμερα!! Θέλετε μια ιδέα;



Η εικόνα από ένα βραζιλιάνικο blog

Klearchos Guide to the Galaxy: Στροφή στην Ποιότητα!!



Είπα να ξορκίσω λίγο το κακό, γιατί προβλέπω μαύρη εβδομάδα....

Sunday, October 29, 2006

Εισακούστηκαν οι προσευχές μου; Τόσο γρήγορα;

Μόλις πριν τέσσερις μέρες έγραψα για την ανάγκη της Αθήνας να αποκτήσει ένα κατάλληλο λυρικό θέατρο... Την Κυριακή διάβασα στο Βήμα την καταχώρηση του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", που αντιγράφω εδώ από την ιστοσελίδα του ιδρύματος:

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει την ευχαρίστηση να ανακοινώσει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την Πολιτεία, χρηματοδοτώντας εξ ολοκλήρου τις μελέτες, την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό τριών μεγάλων εθνικών έργων στο Δέλτα Φαλήρου, σε έκταση περίπου 200.000 τ.μ., με τις πλέον σύγχρονες, διεθνείς προδιαγραφές, τα οποία θα παραχωρηθούν στη χρήση της ελληνικής κοινωνίας και στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης των εγκαταστάσεων από άτομα με ειδικές ανάγκες.

* ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ». Το έργο θα περιλαμβάνει την Εθνική Συλλογή, την αναδρομική και την τρέχουσα Εθνική Βιβλιογραφία και πολλούς άλλους τίτλους, της υπάρχουσας Βιβλιοθήκης. Η Βιβλιοθήκη αυτή θα είναι από τις πλέον σύγχρονες και θα εξυπηρετεί, μέσω Διαδικτύου, χρήστες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

* ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ». Έργο εφάμιλλο των κορυφαίων διεθνών καλλιτεχνικών σκηνών, που θα διαθέτει εξαιρετική ακουστική και τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ». Το έργο προβλέπει τη δημιουργία «πράσινης» ζώνης, όπoυ θα διοργανώνονται ποικίλες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Λόγω του μεγέθους, της πολυπλοκότητας αλλά και των πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση των έργων, θα προηγηθεί η εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης, η οποία θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τις Υπηρεσίες. Εφόσον η μελέτη αυτή -κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος- ολοκληρωθεί με επιτυχία, το Ίδρυμά μας θα είναι σε θέση να δεσμευτεί οριστικά για την υλοποίηση των έργων και να υπογράψει το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με όρους και προϋποθέσεις που θα συμφωνηθούν αμοιβαία με τους αρμόδιους φορείς και θα εξασφαλίζουν την άριστη λειτουργία των έργων.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος από την ίδρυσή του το 1996 (έτος θανάτου του αειμνήστου ιδρυτή του Σταύρου Νιάρχου) έως και σήμερα αναλαμβάνει δραστηριότητες σε τέσσερις, κυρίως, τομείς: κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία, τέχνες και πολιτισμό, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε προσπάθειες οι οποίες αφορούν τα λιγότερο προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού και ευνοώντας κυρίως προγράμματα για παιδιά και ηλικιωμένους. Πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως και στηρίζει επίσης επίλεκτα προγράμματα,, πολλά από τα οποία προάγουν, διατηρούν και συντηρούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση.

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2006

ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Sir Dennis Weatherstone
Φίλιππος Νιάρχος
Σπύρος Νιάρχος
Ανδρέας Δρακόπουλος
Donald Harrison
Kurt Arnold

Υ.Γ.: Πόσες ευχές έχω ακόμα;

Saturday, October 28, 2006

Για να μην ξεχνιόμαστε… ΗΡΧΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΑΙ







Εχθρέ γιατί δεν ρώτησες ποιόν πας να κατακτήσεις;

Friday, October 27, 2006

Θεωρίες Συνωμοσίας: Blogging και ελευθερία της έκφρασης. Η μεγαλύτερη πλάνη που υπάρχει;

Κάθεστε αναπαυτικά μπροστά στον υπολογιστή σας... Με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που σας παρέχει το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείτε, αρχίζετε και λέτε την άποψη σας για τα πάντα... Άλλωστε έχουμε ελευθερία του λόγου, δεν έχουμε;

Γράφετε, λοιπόν, για τις εμπειρίες σας, τις πολιτικές σας πεποιθήσεις, για την ζωή, για τον Θεό... Συνεχίζετε με τα αισθήματα σας για τους Αμερικάνους, τους Ρώσους, τους Γάλλους, τους Κινέζους... Ιράκ... Αφγανιστάν... Τσετσενία...

Κάπου πιο μακριά, σε έναν άλλο υπολογιστή, στο όνομα της "Εθνικής Ασφάλειας" είναι καταχωρημένα όλα τα προσωπικά και τα βιομετρικά σας δεδομένα... Όνομα πατρός... Όνομα μητρός... Ημερομηνία γεννήσεως... Διεύθυνση... Ύψος... Χρώμα ματιών... Ομάδα αίματος... Επάγγελμα...

"Καλά όλα αυτά" σκέφτεται ο ανώνυμος κυβερνητικός πράκτορας, "αλλά ποιά είναι η γνώμη του για τους Αμερικάνους, τους Ρώσους, τους Κινέζους, το Ιράκ, το Αφγανισταν;" Μα υπάρχει το blog του... Εκεί μας λέει τα πάντα.... Δεν χρειάζεται να έχουμε κανέναν να περιμένει έξω από το σπίτι του... Δεν χρειάζεται να του ανάψουμε καμιά λάμπα μπροστά από τα μάτια του...

Ελευθερία της έκφρασης... Blogging... Μήπως ο Δούρειος Ίππος που θα μας κάνει ακόμα περισσότερο σκλάβους ενός αθέατου ολοκληρωτισμού; Ακραία άποψη; Ελπίζω ναι...

Wednesday, October 25, 2006

Όπερα "Υπό Κατασκευή"



Άνοιξα την ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και είδα να γράφει "Υπό Κατασκευή"... Για μια στιγμή νόμιζα ότι αναφερόταν σε καινούργιο κτίριο... Δυστυχώς ήταν μόνο για την ιστοσελίδα...

Ως πότε η Αθήνα θα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς Λυρικό Θέατρο; Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης, αλλά και της Βαλκανικής, χωρίς κατάλληλο κτίριο για Λυρικό θέατρο.

Όποιος ενδιαφέρεται:
Εταιρεία για τη Δημιουργία Νέου Κτιρίου Ελληνικής Λυρικής Σκηνής και Ακαδημίας "Μαρία Κάλλας"

Don Giovanni!!!!

Ανοίγει η αυλαία στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τον "Don Giovanni" του Mozart

Είχα δει την παράσταση του 2004 και είχα εντυπωσιαστεί...

Η υπόθεση του έργου: Ο Don Giovanni κατά την διάρκεια της νύχτας μπαίνει μεταμφιεσμένος στο παλάτι του διοικητή για να αποπλανήσει την κόρη του, Donna Anna, μέλλουσα σύζυγο του Don Ottavio. Αιφνιδιασμένος από τον πατέρα της κοπέλας, ο Don Giovanni αναγκάζεται να αμυνθεί και σκοτώνει το διοικητή. Ο Don Giovanni αναγνωρίζεται από τη Donna Anna, που μαζί με τον αρραβωνιαστικό της παρακολουθεί τα ίχνη του με σκοπό να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της. Ο Don Giovanni καταφέρνει να ξεφύγει και οργανώνει στο ανάκτορό του μια μεγάλη γιορτή. Ύστερα από διάφορες ερωτικές περιπέτειες, ο Don Giovanni βρίσκεται στο νεκροταφείο όπου υπάρχει το άγαλμα του διοικητή. Το άγαλμα μιλά και του ανακοινώνει ότι θα πεθάνει πριν την αυγή. Ο Don Giovanni απερίσκεπτα προσκαλεί τα άγαλμα για δείπνο στο σπίτι του.

Η πιο δυνατή σκηνή του έργου όταν το άγαλμα του δολοφονημένου, από τον Don Giovanni, Commendatore ζωντανεύει και καλεί τον ακόλαστο ιππότη για να τον πάρει μαζί του στην κόλαση...

Ακούστε το .mp3 από την συγκεκριμένη σκηνή:


Πολλές φορές στην ζωή μου αισθάνθηκα να αντηχεί στα αυτιά μου η φωνή του Commendatore: "Don Giovanni!!!! Don Giovanni!!!". Ελπίζω τελικά να γλυτώσω τις φλόγες της κολάσεως....

Μια ιδέα από την παράσταση του 2004 από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Βασίλη Κωστόπουλου:

Μαμά, μαμά, θα μου πάρεις ένα ποδηλατάκι;





Με κάνανε να θέλω να πάρω ποδήλατο... Το κακό είναι ότι το ποδήλατο δεν έχει πλάτη απο πίσω να κολλήσω τις φωτογραφίες (όπως στις νταλίκες)...

Tuesday, October 24, 2006

Στερεότυπα... | Stereotypes...

Με αφορμή ένα post και ένα comment σε ένα άλλo blog, μια μελέτη πάνω στα στερεότυπα των λαών...

Πολωνία

Περιμένεις να δεις...



...και τελικά βλέπεις


Στην φωτογραφία ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας... Η Πολωνία δίνει άλλο νόημα στον όρο "οικογενειοκρατία"...

Τέξας

Περιμένεις να δεις...



...και τελικά βλέπεις αυτό:



...και αυτό:



Ελλάδα

Περιμένεις να βρεις...



...και τελικά βρίσκεις

Monday, October 23, 2006

Πράγματα που δεν πίστευα ότι θα δω ποτέ στην ζωή μου...





Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Θηραίων - Φήμες για παρασκήνιο

Η πρώτη Κυριακή είχε αναδείξει μονομάχους τον νυν δήμαρχο Άγγελο Ρούσσο και τον Αναστάσιο - Νικόλαο Ζώρζο, ανεξάρτητο υποψήφιο προερχόμενο από την Νέα Δημοκρατία...

Εκτός από τον Ζώρζο, υποψήφιος από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ήταν και ο Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο οποίος την πρώτη Κυριακή ήρθε τρίτος. Η Νέα Δημοκρατία είχε αποφύγει να δώσει επίσημο χρήσμα στο νησί καθότι και οι δύο υποψήφιοι είχαν ισχυρά ερείσματα στους κατοίκους. Βέβαια, στην συνείδηση των ντόπιων κατοίκων, "επίσημος" υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται ο Δαρζέντας. Οι δύο υποψήφιοι είχαν δεσμευτεί, σε συσκέψεις που είχαν γίνει στο νησί, ότι στο πλαίσιο των νομαρχιακών εκλογών θα υποστήριζαν τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Κυκλάδες Γεώργιο Λεονταρίτη.

Μετά την πρώτη Κυριακή, ο Λεονταρίτης δήλωσε ότι υπήρχε παρασκηνιακή συμφωνία του ενός από τους ανεξάρτητους υποψηφίους (φωτογράφισε τον Ζώρζο) με το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον Λεονταρίτη, ο ανεξάρτητος υποψήφιος έδωσε ψήφους στον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ για την νομαρχία για να πριμοδοτηθεί στα πλαίσια των δημοτικών εκλογών ώστε να περάσει στο δεύτερο γύρο...

Η δεύτερη Κυριακή ανανέωσε την θητεία του νυν δημάρχου Άγγελου Ρούσσου... Το παρασκήνιο φαίνεται όμως ότι ήταν έντονο και αυτήν την βδομάδα... Αρκετοί ντόπιοι ισχυρίζονται ότι ο Ρούσσος έταξε στον Δαρζέντα θέση αντιδημάρχου και την διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας ώστε να τον υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο...

Η άποψη μου είναι ότι επειδή ο αριθμός των κατοίκων δεν είναι και τεράστιος, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν και τα δύο παρασκήνια που φημολογούνται... Πάντως αν έγινε το παρασκήνιο μεταξύ Ρούσσου και Δαρζέντα θα μας το δείξει ο χρόνος, όταν δηλαδή συγκροτηθεί το νέο δημοτικό συμβούλιο και μοιραστουν οι θέσεις...


Creative Commons License

Friday, October 20, 2006

Η Γενοκτονία των Αρμενίων και η Παγκόσμια Υποκρισία...



Σημείωση 1: Προφανώς είμαι υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από την παγκόσμια κοινότητα... Όλοι έχουμε χρέος να διατηρήσουμε την μνήμη, μήπως και καταφέρουμε να αποφύγουμε την επανάληψη της ιστορίας στο μέλλον... Διαφωνώ, όμως, μέ κάθε είδος ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης... Διαφωνώ με την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας, όπως διαφωνώ με το να υπάρχουν χώρες που θεωρούν παράνομα τα κομουνιστικά κόμματα, όπως το ίδιο διαφωνώ και με τις χώρες που θεωρούν παράνομα τα φασιστικά κόμματα... Ανέκαθεν πίστευα ότι αυτές οι ιδέες πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με νόμους και ποινές....

Σημείωση 2: Η γελοιογραφία είναι αρκετά παλιότερη της απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2006... Πάντως κάποιος μπορεί να διακρίνει ότι αυτός που ανοίγει την πόρτα είναι ο βραβευθείς από την Σουηδική Ακαδημία Τούρκος συγγραφέας Orhan Pamuk...

Αντιγράφω από το site της Σουηδικής Ακαδημίας: "In his home country, Pamuk has a reputation as a social commentator even though he sees himself as principally a fiction writer with no political agenda. He was the first author in the Muslim world to publicly condemn the fatwa against Salman Rushdie. He took a stand for his Turkish colleague Yaşar Kemal when Kemal was put on trial in 1995. Pamuk himself was charged after having mentioned, in a Swiss newspaper, that 30,000 Kurds and one million Armenians were killed in Turkey. The charge aroused widespread international protest. It has subsequently been dropped."

Στείρωση στο σπίτι...

Μερικές φορές στην Σαντορίνη δεν είναι δύσκολη η ζωή μόνο για τα αδέσποτα, αλλά και για τα κατοικίδια σκυλιά... Σε αυτό το νησί, λοιπόν, αν θες να κάνεις στείρωση στον σκύλο σου δεν το πηγαίνεις στο κτηνίατρο... Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος... Λαστιχάκι.... Ναι, όπως το ακούτε... Πιάνεις και δένεις με λαστιχάκι τους όρχεις... Με αυτό τον τρόπο σταματούν να αιματώνονται και μέσα σε μια βδομάδα πέφτουν... Κυριολεκτά... Σαν ώριμο σύκο... Το λαστιχάκι αυτό άκουσα ότι το βρίσκεις και σε pet shop...

Τι να πει κανείς; Δυστυχώς η Σαντορίνη δεν είναι παράδεισος για όλους...

Thursday, October 19, 2006

Η πιο έξυπνη αφίσα για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας...





Οι αφίσες είναι από την γαλλική οργάνωση για το Αλτζχάϊμερ... Σου κάνουν μεγάλη εντύπωση γιατί στην αρχή σου δημιουργούν την αίσθηση ότι ένα μικρό κορίτσι πάσχει από την ασθένεια αυτή....

Η πρώτη αφίσα, που είναι και η πιο χαρακτηριστική λέει (σε ελεύθερη μετάφραση): "Αυτό το μικρό κορίτσι υποφέρει από το Αλτζχάϊμερ" και συμπληρώνει "επειδή η μάνα του δεν το αναγνωρίζει πλέον".... Πολύ δυνατό!!

ΥΓ1: Το κοριτσάκι στην αφίσα δεν θυμίζει πολύ τις αδελφές Olsen ή είναι ιδέα μου;
ΥΓ2: Η πάθηση έχει πολύ μεγάλη έξαρση τελευταία στην Θεσσαλονίκη...

Tuesday, October 17, 2006

Η εικόνα του μέσου θεσσαλονικιού ψηφοφόρου



Μνήμη χρυσόψαρου... Με όλα αυτά που συμβαίνουν ξαναψηφίσανε για νομάρχη τον Ψωμιάδη... Τι να πει κανείς; Και μετά τους φταίει το "κράτος των Αθηνών"!! Από την άλλη, ούτε το ΠΑΣΟΚ τους έδωσε εναλλακτική λύση... Τι να κάνει και η Πατουλίδου... Το πολύ - πού να τους πει κανένα: "Για την Θεσσαλονίκη, ρε γαμώτο!!"... Άσε που, για άλλη μια φορά, για να βγει πρώτη περίμενε να σκοντάψει ο προηγούμενος...

Monday, October 16, 2006

Ποιός σκοτώνει τα σκυλιά στο Καμάρι;

Πριν από μερικές μέρες, μια γνωστή μου κυρία με παρακάλεσε να την βοηθήσω να βρει τον σκύλο της τον Άρη που είχε μέρες να φανεί... Ο Άρης είναι ένα γλυκύτατο ημίαιμο, με μάτια διαφορετικού χρώματος για να θυμίζει τον Ντέϊβιντ Μπάουϊ, που τρελαίνεται να αλητεύει και να πηγαίνει βόλτες με το αυτοκίνητο...

Γυρίσαμε με το αμάξι πολύ ώρα γύρω από το Καμάρι... Πουθενά ο Άρης... Αυτό που μου έκανε εντύπωση εμένα ήταν ότι δεν έβλεπα πουθενά σκυλιά... Περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι έβλεπες παντού... Στην αρχή όμως δεν έδωσα σημασία...

Πέρασαν άλλες δύο μέρες χωρίς να επιστρέψει ο Άρης μέχρι η γνωστή μου κυρία να μάθει το τρομερό γεγονός.... Προς το τέλος της τουριστικής περιόδου στο Καμάρι, κάποιος σκοτώνει τα αδέσποτα σκυλιά... Και δεν χρησιμοποιεί φόλα παρά φαγητό με γυαλιά.... Μιλάμε για φριχτό θάνατο δηλαδή... Πολλοί κάτοικοι είδαν αυτές τις ημέρες νεκρά σκυλιά....

Η κυρία πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός, αλλά της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί δεν γνωρίζουν τον δράστη...

Ποιός σκοτώνει τα σκυλιά στο Καμάρι;

Παρότι αγαπάω την Σαντορίνη, θα ήθελα να το σκεφτείτε πολύ όσοι του χρόνου σκοπεύετε να ξοδέψετε τα λεφτά σας στα μαγαζιά του Καμαρίου...

Sunday, October 15, 2006

Πρώτα αποτελέσματα στο Παλαιό Φάληρο

Τα πρώτα αποτελέσματα στο Παλαιό Φάληρο δείχνουν εκλογή του νυν Δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη από την πρώτη Κυριακή... Τα ποσοστά του αναμένεται να κυμανθούν από 45 έως 48%.

Ενημέρωση 04:56: Τελικά ο Δήμαρχος έκανε την έκπληξη προς τα πάνω... Στο 80% των τμημάτων έχει ποσοστό 51,22%...

Αθήνα: Τελικά οι εντυπώσεις είναι αλλού...

Τα πρώτα exit poll για τον Δήμο της Αθήνας δίνουν πάνω - κάτω τα προβλεπόμενα αποτελέσματα για τις δύο πρώτες θέσεις, αλλά υπάρχει έκπληξη στις επόμενες δύο θέσεις:

Δήμος Αθηναίων:
Νικήτας Κακλαμάνης 45,2%
Κώστας Σκανδαλίδης 32,3%
Αλέξης Τσίπρας 11,3%
Σπύρος Χαλβατζής 8,7%

Προβλέπω γκρίνιες στο ΚΚΕ...



Το παιχνίδι άρχισε στην Αριστερά... Τα υπογλώσσια στην Αλέκα!!

Όλοι στις εκλογές! | Все На Выборы!



Παρά τις φήμες για το αντίθετο, οι περισσότεροι πολιτικοί είναι συνεπείς.... Λένε ψέμματα ακόμα και όταν δεν είναι υποχρεωμένοι....

Μερικά καλά για εκλογές:

Οι εκλογές αναδεικνύουν πάντα ανάμεσα στους πολούς ανίκανους τους λίγους διεφθαρμένους....

Μη ρυπαίνετε το περιβάλλον!!! Ρίχτε την ψήφο σας στην κάλπη!

Ο καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο... Ο σοσιαλισμός είναι ακριβώς το αντίθετο...

Εικόνα: Σοβιετική αφίσα με το μήνυμα: "Όλοι στις εκλογές!"

Thursday, October 12, 2006

Γουρούνια!! - Μέρος 3ο

Γουρούνια στην Τέχνη...

Η πιο εκκεντρική στιγμη: Η φωτογραφία από το άλμπουμ της Tori Amos "Boys for Pele" που δείχνει την τραγουδίστρια να θηλάζει ένα γουρουνάκι.


Γουρούνι Δολοφόνος...

Ένα άγριο και μοχθηρό γουρούνι (αγριογούρουνο) τρομοκρατεί την Αυστραλιανή ενδοχώρα... Το πρώτο του θύμα ένα παιδάκι... Η γιαγιά του παιδιού οδηγείται στα δικαστήρια για τον θάνατο, αλλά αθωώνεται...



Επαγγελματική αποκατάσταση...

Παρά την αντίθετη αίσθηση που υπάρχει, τα γουρούνια δεν μεγαλώνουν για να γίνουν αστυνομικοί... Προτιμούν την πολιτική... Άλλωστε είπαμε: Τρελαίνονται για λάσπη!!

Ενίοτε γίνονται και λογιστές... Λυπάμαι αν θίγω την κατά τα άλλα συμπαθέστατη κάστα των λογιστών, αλλά τραβάω μεγάλα ζόρια με τον δικό μου...

Η πιο όμορφη μουσούδα!!



Αυτά για τα γουρούνια!!

Th-th-th-that's All Folks!


Wednesday, October 11, 2006

Γουρούνια!! - Μέρος 2ο

Τοπωνύμια...

Το ακρωτήρι Γουρούνι στην Σκόπελο με τον ομώνυμο φάρο...

Ο κόλπος των χοίρων στην Κούβα, όπου το 1961 έγινε και η γνωστή απόβαση.

Διάσημα Γουρούνια...

Τα τρία γουρουνάκια

Η miss Piggy
Το γουρούνι του Αρκά με την γνωστή ατάκα: "Όλες με θέλουν για το κορμί μου".

Babe, το γουρουνάκι

Porky Pig


Τι θα ακούσετε ένα γουρούνι να σας λέει...

"Ακόμα να βάλεις σίδερο;"
"Θα σε αφήσω δύο τετράγωνα πιο κάτω για να συνεχίσω με τον κύριο"
"Τι με νοιάζει αν έχεις οικογένεια; Τα θέλω σήμερα!!"

Γουρούνια και Αθλητισμός...

Αν νομίζετε ότι τα γουρούνια μόνο ως μασκότ ομάδων ασχολούνται με τον αθλητισμό είστε μακριά γελασμένοι... Έχουν μέχρι και δική τους Ολυμπιάδα... Τον Απρίλιο του 2006 έγινε στην Μόσχα, ενώ το 2005 στην Κίνα... Περιλαμβάνει τρέξιμο, κολύμβηση και ποδόσφαιρο...


Γουρούνια 1-1 Αγελάδες

Δεν υπάρχει μόνο το Cow Parade! Υπάρχει και το Pig Parade!!

Tuesday, October 10, 2006

Γουρούνια!! - Μέρος 1ο

Η αρχή έγινε από το Έψιλον της Ελευθεροτυπίας (Συνήθης πηγή έμπνευσης μου τον τελευταίο καιρό)... Εκεί το διάβασα πρώτη φορά και μου φάνηκε τόσο αστείο ώστε αποφάσισα να το διανθίσω με πρόσθετο "υλικό"... Το είχε πει ο Winston Churchil: "I like pigs. Dogs look up to us. Cats look down on us. Pigs treat us as equals." - "Μου αρέσουν τα γουρούνια. Τα σκυλιά μας θεωρούν ανώτερους. Οι γάτες μας θεωρούν κατώτερους. Τα γουρούνια μας μεταχειρίζονται σαν ίσους.". Η αλήθεια είναι ότι πάντα τα συμπαθούσα... Άσε που είναι το πιο παρεξηγημένο ζώο... Οι σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το γουρόυνι είναι ένα από τα πιο έξυπνα πλάσματα του πλανήτη... Είναι ιδιαίτερα κοινωνικά... Είναι παμφάγα, όπως και ο άνθρωπος... Στην πραγματικότητα είναι σχολαστικά με την καθαριότητα... Εχούν απίστευτη όσφρηση... Σε αντίθεση με πολλά άλλα ζώα, αναγνωρίζουν τα χρώματα... Έχουν ιδιαίτερα σύνθετο ηχητικό λεξιλόγιο και τους αρέσει η μουσική και το παιχνίδι... Οι φήμες τα θέλουν, κιόλας, ιδιαίτερα σεξουαλικά... Πάντως το σίγουρο είναι ότι είναι απίστευτες μουσούδες!! (Τι θα πω και εγώ, άλλωστε είναι γνωστό: "Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μύτη")...


Γουρούνι... Είναι μύθος!!

Είναι γνωστό ότι η Κίρκη είχε μετατρέψει τους συντρόφους του Οδυσσέα σε γουρούνια... (Λέτε από εκεί να προέκυψε το "όλοι άντρες είναι γουρούνια";)







Το γουρούνι στην Λαϊκή μας παράδοση - Παροιμίες - Φράσεις...

Γουρούνι στο σακί θα πάρω;

Θελει και το γουρουνι κουδουνι!

Όλα τα γουρούνια μία μύτη έχουνε...

Το καλό το μήλο το τρώει το γουρούνι

Αν δεις στον ύπνο σου γουρούνι...

Αν δείτε πως ένα γουρούνι κυλιέται στη λάσπη, σημαίνει πως δίνετε πολλά δικαιώματα και θα μειωθείτε ηθικά. Αν ένα γουρούνι σας επιτίθεται αυτό σημαίνει πως θα πάθετε κακό. Αν χαϊδεύετε ένα γουρούνι πάει να πει πως οι σκέψεις σας και οι ενέργειές σας θα σας εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Αν δείτε πως σφάζουν ένα γουρούνι, σημαίνει πως γλυτώνετε από έναν εχθρό, αν το σφάζετε εσείς, το καθαρίζετε και αφού το ψήσατε δείτε να τρώτε κιόλας, αυτό σημαίνει πως θα προκόψετε πολύ στη δουλειά σας και θα έχετε μεγάλα κέρδη που δεν τα περιμένατε. Αν δείτε πως σας σερβίρουν ψητό γουρουνόπουλο αυτό σημαίνει η ζωή σας αυτές τις μέρες θα κυλήσει ευχάριστα.

Το γουρούνι στην λογοτεχνία...

Το καλύτερο: "Η φάρμα των ζώων" (Animal Farm: A Fairy Story) του George Orwell:

"Στο αγρόκτημα του κυρίου Τζόουνς τα ζώα, με επικεφαλής τα γουρούνια, επαναστατούν εναντίον των ανθρώπων και τους διώχνουν. Τα γουρούνια όμως, και ο αρχηγός τους, ο Ναπολέοντας, δεν αργούν να διαφθαρούν από την εξουσία και μια νέα τυραννία παίρνει τη θέση της παλιάς. Το τελικό σύνθημα είναι ''Όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα''."




Τι δεν θα ακούσεις ποτέ ένα γουρούνι να λέει: "Μπες στο ψητό!!"