Wednesday, July 28, 2010

Προτιμώ Ελληνικά! | I prefer Greek products!


Greek Products

Επηρεασμένος από την οικονομική κρίση, όταν, πριν από μερικές μέρες, χρειάστηκε να επιλέξω κάποιο προϊόν, αποφάσισα να το κάνω με γνώμονα την χώρα παραγωγής του... Να είναι Ελληνικό... Μπορεί κανείς να καταλάβει τα ελληνικά προϊόντα από το bar code τους, το οποίο πρέπει να ξεκινάει από 520.

Χθες πήγαμε στο σουπερμάρκετ αποφασισμένοι να αγοράσουμε μόνο Ελληνικά προϊόντα... Και τα κατάφεραμε! Χρειάστηκε, βέβαια, να κάνουμε ορισμένες "υποχωρήσεις"... Η γυναίκα μου απογοητεύτηκε όταν συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται να βρούμε ελληνική παρμεζάνα και θα πρέπει να προτιμήσουμε κεφαλογραβιέρα Ηπείρου... Εμένα, από την άλλη, δεν μου ήρθε καθόλου δύσκολο να προτιμήσω την πορτοκαλάδα "λουξ" αντί για Coca Cola...

Τα προϊόντα που αγοράσαμε ήταν: Φακές AGRINO, Ζάχαρη της Ε.Β.Ζ., Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, Κεφαλογραβιέρα Ηπείρου, χυμός AMITA, Γάλα εβαπορέ ΒΛΑΧΑΣ, Γιαούρτι total της ΦΑΓΕ, τορτελίνια γεμιστά με γραβιέρα κρήτης από την MISKO, πορτοκαλάδες και λεμονάδες "λουξ", Ξυνό Νερό, Γιαούρτι πρόβειο ΜΕΒΓΑΛ, και Γάλα "Φάρμα" της ΦΑΓΕ.


[ENG] Greece needs your help, so please buy Greek products!


Creative Commons License

No comments: